Кулинарни рецепти » Тортелини по булонски

 Тортелини по булонски

Продукти за тестото:

· 4 ч.ч. брашно
· 4 яйца

За пълнежа:

· 120 г свинско филе
· 120 г шунка
· 120 г пресен колбас
· 180 г настърган пармезан
· 1 яйце
· 1 щипка индийско орехче
· 4 с.л. краве масло
· 1 л месен бульон

Начин на приготвяне:

Най-напред приготвяме пълнежа като нарязваме на ивички свинското филе и го пържим няколко минути в загрятото масло. Оставяме го да изстине и го мелим на машинката за месо заедно с пресния колбас и шунката. Смесваме каймата с яйцето и кашкавала и подправяме с индийското орехче.

Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите с вилица яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто. Оставяме го да престои 20 мин в купа, покрита с влажна кърпа. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и го нарязваме на квадрати.

В средата на всеки квадрат слагаме по 1 с.л. от плънката. Сгъваме квадратите на триъгълници и хубаво ги защипваме с пръсти. Кипваме бульона и пускаме една по една тортелините. Готови са, когато притиснатите им краища станат меки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало