Продукти за тестото:
· 4 ч.ч. брашно
· 4 яйца
За пълнежа:
· 120 г свинско филе
· 120 г шунка
· 120 г пресен колбас
· 180 г настърган пармезан
· 1 яйце
· 1 щипка индийско орехче
· 4 с.л. краве масло
· 1 л месен бульон
Начин на приготвяне:
Най-напред приготвяме пълнежа като нарязваме на ивички свинското филе и го пържим няколко минути в загрятото масло. Оставяме го да изстине и го мелим на машинката за месо заедно с пресния колбас и шунката. Смесваме каймата с яйцето и кашкавала и подправяме с индийското орехче.
Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите с вилица яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто. Оставяме го да престои 20 мин в купа, покрита с влажна кърпа. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и го нарязваме на квадрати.
В средата на всеки квадрат слагаме по 1 с.л. от плънката. Сгъваме квадратите на триъгълници и хубаво ги защипваме с пръсти. Кипваме бульона и пускаме една по една тортелините. Готови са, когато притиснатите им краища станат меки.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...