Кулинарни рецепти » Тортелини по булонски

 Тортелини по булонски

Продукти за тестото:

· 4 ч.ч. брашно
· 4 яйца

За пълнежа:

· 120 г свинско филе
· 120 г шунка
· 120 г пресен колбас
· 180 г настърган пармезан
· 1 яйце
· 1 щипка индийско орехче
· 4 с.л. краве масло
· 1 л месен бульон

Начин на приготвяне:

Най-напред приготвяме пълнежа като нарязваме на ивички свинското филе и го пържим няколко минути в загрятото масло. Оставяме го да изстине и го мелим на машинката за месо заедно с пресния колбас и шунката. Смесваме каймата с яйцето и кашкавала и подправяме с индийското орехче.

Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите с вилица яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто. Оставяме го да престои 20 мин в купа, покрита с влажна кърпа. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и го нарязваме на квадрати.

В средата на всеки квадрат слагаме по 1 с.л. от плънката. Сгъваме квадратите на триъгълници и хубаво ги защипваме с пръсти. Кипваме бульона и пускаме една по една тортелините. Готови са, когато притиснатите им краища станат меки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало