Кулинарни рецепти » Талиатели с гъби

 Талиатели с гъби

Продукти: (за 4 порции)

· 260 г талятели
· 300 г гъби
· 200 мл сметана
· 50 мл прясно мляко
· 15 г краве масло
· 1 кубче пилешки бульон
· 1 ч.л. остра горчица
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шапките на гъбите на по-големи парчета и ги пържим в сгорещената мазнина 5-6 мин на силен котлон, като бъркаме непрекъснато. Подправяме със сол и черен пипер.

Смесваме сметаната, млякото и горчицата. Подправяме със сол, черен пипер и стрития бульон и загряваме. Прибавяме в топлата смес гъбите и ситно нарязания магданоз.

Свъряваме талятелите в кипяща подсолена вода, отцеждаме и топли ги объркваме с гъбената смес. Гарнираме с пюре от ябълки и портокали.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало