Кулинарни рецепти » Запечени гобети с моцарела

 Запечени гобети с моцарела

Продукти: (за 4 порции)

· 240 г гобети
· 4 по-едри домата /около 400 г/
· 1 топка “Моцарела”
· 2 с.л. зехтин
· 1 ч.л. захар
· сол, пресен магданоз

За гарниране:

бяло и черно грозде
печено говеждо филе

Начин на приготвяне:

Бланшираме измитите домати 2 мин в подсолена вода, обелваме ги, махаме им семките и ги нарязваме на ситно. Сиренето разполовяваме и нарязваме едната половинка на тънки филийки, а другата на кубчета.

Варим гобетите 5-6 мин в 2 л вряща подсолена вода. Изцеждаме и ги прехвърляме в дълбока купа. Объркваме ги с кубчетата моцарела, доматите, магданоза и мазнината. Подправяме със сол, черен пипер и 1 ч.л. захар. Може да прибавим и наситнен босилек.

Прехвърляме в намазнена тавичка, отгоре плътно подреждаме резените моцарела и печем 35 мин на 210°С. Сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало