Продукти:
• 3 кг къпини
• 1700 г захар
• 300 г мед
Начин на приготвяне:
Намачкваме добре узрелите къпини и изсипваме в голям буркан, наливаме 3 л топла вода. Завързваме гърлото на буркана с марля и държим в топло помещение 4 денонощия. Прецеждаме и изстискваме добре къпиновата каша. Наливаме получената течност в буркани.
Правим сироп от захарта, меда и 1,5 л вода. Наливаме го към къпиновия сок и затваряме добре. Държим на топло 25-50 дни. Виното е готово, когато се избистри и престанат да се образуват мехурчета.
Можем да го преместим в нов съд и да го държим на хладно още 2 месеца. След това го наливаме в бутилки.
Ако искаме виното да е по-сладко, увеличаваме количеството на захарта от 500 г до 1 кг.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...