Продукти:
• 3 кг боровинки
• 2 кг захар
Начин на приготвяне:
Размачкваме боровинките добре и ги оставяме да престоят три дни в съда, в който сме ги намачкали.
Изстискваме сока (може и през сокоизстисквачка), наливаме го в дамаджана или голям буркан и насипваме захарта. Доливаме вода по желание и оставяме да зрее 3 месеца. Прецеждаме и наливаме в бутилки.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...