Продукти:
• 1 л силна ракия
• 1 кг праскови
• 1 л гъст захарен сироп
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели праскови, обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Слагаме нарязаните праскови в стъклен съд, заливаме с ракията и оставяме да престоят на слънце 1 месец.
След това прецеждаме, смесваме със захарния сироп и отново прецеждаме през гъста марля. Наливаме в бутилки и оставяме на тъмно и хладно място за 6 месеца.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...