Кулинарни рецепти » Ябълково вино

 Ябълково вино

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави плодове от кисели и сладки сортове ябълки. Обелваме ги, отстраняваме семената и ги прекарваме през месомелачка. После ги пресоваме и поръсваме със захар (на 1 л сок – 250 г захар).

Насипваме сместа в подходящи съдове и изчакваме да ферментира. Бурната ферментация трае 7-8 денонощия. Прецеждаме виното и го наливаме в дамаджани, които запушваме с ферментационни тапи.

След 3-4 седмици филтрираме виното и го наливаме в стъклеклени бутилки, които затваряме плътно с коркови тапи. Съхраняваме на хладно място.

Автор: Стефан Пехливанов

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало