Кулинарни рецепти » Ликьор от трънки

 Ликьор от трънки

Продукти:

• 5 л ракия
• 5 кг едри и сочни трънки
• 2,5 кг захар

Начин на приготвяне:

Сипваме почистените трънки в голям стъклен буркан, като между пластовете поръсваме захарта. Завързваме отвора с марля и държим на слънце 6 седмици. После наливаме 500 мл ракия и оставяме да престои още 4 месеца.

Прецеждаме, наливаме останалата ракия и кипваме на огъня. Наливаме изстиналия ликьор в бутилки, затваряме плътно и държимна хладно 6 месеца. . След това ликьорът е готов за консумация.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало