Продукти: (за 4-5 чаши)
• 500 г ягоди
• 200 г захар
• 100 мл лимонов сок
• 1 л газирана вода
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме ягодите. Нареждаме ги в специален съд за крюшон, като посипваме със захар всеки слой. Оставяме плодовете в хладилник за 1-2 часа.
Прибавяме лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме така, че ягодите да не се смачкат. Разливаме крюшона в широки стъклени чаши.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...