Продукти:
• 1 кг сини сливи
• 500 г захар
• 1 к.ч. оцет
• 5 зърна карамфил
Начин на приготвяне:
Разполовяваме сливите и махаме костилките. Наръсваме със захарта. Оставяме сливите през нощта да си пуснат сока.
Загряваме фурната на умерена температура, наливаме оцета, слагаме карамфилчетата и печем, разбърквайки периодично. Конфитюрът е готов, щом дървената лъжица започне да прави ясна пътечка по дъното на съда.
Наливаме горещия конфитюр в сухи бурканчета, които завръзваме с целофан и затваряме с капачки.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...