Кулинарни рецепти » Печен конфитюр от сливи

 Печен конфитюр от сливи

Продукти:

• 1 кг сини сливи
• 500 г захар
• 1 к.ч. оцет
• 5 зърна карамфил

Начин на приготвяне:

Разполовяваме сливите и махаме костилките. Наръсваме със захарта. Оставяме сливите през нощта да си пуснат сока.

Загряваме фурната на умерена температура, наливаме оцета, слагаме карамфилчетата и печем, разбърквайки периодично. Конфитюрът е готов, щом дървената лъжица започне да прави ясна пътечка по дъното на съда.

Наливаме горещия конфитюр в сухи бурканчета, които завръзваме с целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало