Кулинарни рецепти » Дреболии по австралийски

 Дреболии по австралийски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки бял дроб и сърце
• 1,5 л вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. сол
• 1 дафинов лист
• 1 стрък майорана
• 3 зърна черен пипер

За соса:

• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. мазнина
• 1 малка глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 750 мл месен бульон
• 2 стръка магданоз
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 кисела краставичка
• 1-2 сардини
• оцет или лимонов сок
• горчица

За сухарените кнедли:

• 400 г твърд бял хляб
• 65 г маргарин
• 1 ч.л. сол
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 80-100 г грис

Начин на приготвяне:

Сваряваме нарязаните на парченца корени за супа и подправките в 7-8 ч.ч. вода. Прибавяме нарязаните на едро дреболии и варим 2 часа на слаб котлон. Нарязваме сварените дреболии на по-дебели ивици. Подправяме с оцет.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме брашното, разбъркваме и заливаме с прецедения бульон от варенето на дреболиите. Оставяме сместа да заври и прибавяме наситнената краставичка, накъсаните на парчета сардини, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора и дреболиите. Подправяме със сол, оцет и горчица и сваляме от котлона.

Сгорещяваме маргарина и пържим до поруменяване нарязания на кубчета хляб. Поръсваме със сол и заливаме с топлото прясно мляко. Захлупваме съда и оставяме хляба добре да се напои. Прибавяме яйцата и гриса и измесваме тесто за кнедли. Оставяме го малко да престои.

С мокри ръце оформяме средно големи топки, които пускаме във вряща подсолена вода. Варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало