Кулинарни рецепти » Дреболии по австралийски

 Дреболии по австралийски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки бял дроб и сърце
• 1,5 л вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. сол
• 1 дафинов лист
• 1 стрък майорана
• 3 зърна черен пипер

За соса:

• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. мазнина
• 1 малка глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 750 мл месен бульон
• 2 стръка магданоз
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 кисела краставичка
• 1-2 сардини
• оцет или лимонов сок
• горчица

За сухарените кнедли:

• 400 г твърд бял хляб
• 65 г маргарин
• 1 ч.л. сол
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 80-100 г грис

Начин на приготвяне:

Сваряваме нарязаните на парченца корени за супа и подправките в 7-8 ч.ч. вода. Прибавяме нарязаните на едро дреболии и варим 2 часа на слаб котлон. Нарязваме сварените дреболии на по-дебели ивици. Подправяме с оцет.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме брашното, разбъркваме и заливаме с прецедения бульон от варенето на дреболиите. Оставяме сместа да заври и прибавяме наситнената краставичка, накъсаните на парчета сардини, ситно нарязания магданоз, настърганата лимонова кора и дреболиите. Подправяме със сол, оцет и горчица и сваляме от котлона.

Сгорещяваме маргарина и пържим до поруменяване нарязания на кубчета хляб. Поръсваме със сол и заливаме с топлото прясно мляко. Захлупваме съда и оставяме хляба добре да се напои. Прибавяме яйцата и гриса и измесваме тесто за кнедли. Оставяме го малко да престои.

С мокри ръце оформяме средно големи топки, които пускаме във вряща подсолена вода. Варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало