Продукти:
• 1 кг къпини
• 2 кг захар
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме къпините и ги поръсваме със захарта. Оставяме ги да престоят 3-4 часа, заливаме ги с 1 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън, като от време на време обираме пяната. Към края на варенето прибавяме винената киселина.
Щом сладкото се сгъсти, го прехвърляме в сух съд и оставяме да престои 1 нощ, за да поемат плодчетата сока. На другия ден го затваряме в буркани.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...