Кулинарни рецепти » Телешка пача

 Телешка пача

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг крака
• 500 г кости
• 1 глава чесън
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме краката със студена вода и ги варим на умерен огън. Щом водата кипне – посоляваме, а когато краката омекнат, отделяме месото и го нарязваме на дребно.

От костите приготвяме бульон, който прецеждаме и заливаме с него месото. Застройваме пачата с оцет и чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало