Градина » Внимавайте с патладжана

 Внимавайте с патладжана

Колкото и да ви се е прияло кьопоолу, не посягайте към патладжани, по чиято кора се забелязват зеленикави жилки. Такъв зеленчук може да предизвика хранително разстройство, че и по-лошо. Избирайте едрите, твърдите, много тъмносините и лъскавите плодове. Не е задължително да ги белите преди готвене.
Ако ще пържите патладжана, първо посипете нарязаните филии с едра сол и малко мляко, оставете ги така два часа. Те ще си пуснат сока, а с него ще си иде и горчилката. Преди да пуснете парчетата в горещата мазнина, ги подсушете.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Бостанът не обича хербициди

Няма регистрирани почвени и листни хербициди за борба срещу плевелите при дини и пъпеши. Поради това при провеждане на борбата можете да разчитате основно на правилно извършени предпазни и агротехниче...

Непретенциозната алоказия

Алоказията (Alocasia) е един от ефектните представители на семейство Ароидни. Името им е дадено във връзка с наименованието на близкия род Колоказия, с който имат голяма прилика. Родът включва около 7...

Сега е моментът да размножите чемшира

Чемширът се отглежда с търпение, защото е бавнорастящ, но живее до 700 години. Не е взискателен към почвите - колкото и да са бедни и лишени от влага, но изисква въздушна влага. Среща се както на прип...

Съсънката може да расте и в саксия

Непретенциозното анемоне коронария е познато у нас като съсънка или маково анемоне. В почвата образува крехка черна грудка. На височина стъблата достигат 20-30 см. Нарязаните яркозелени листа, както и...

Начало