Продукти: (за 5 порции)
• 1 зелка
• 1 к.ч. олио
• 50 г краве масло
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2 картофа
• 2-3 домата
• 3 с.л. ориз
• диетична сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Избираме по-голяма зелка и я издълбаваме.
Нарязваме на дребно лука, морковите, целината и картофите заедно с издълбаната вътрешност на зелката и ги задушаваме в маслото, докато поомекнат. Прибавяме ситно нарязаните домати и ориза, и задушаваме още 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер и дребно нарязан магданоз.
Напълваме зелката, поливаме я с олиото и печем в умерена фурна.
Дебел китаец – това е невъзможно. Китайците са слабички и стройни. Причината е в рационалното им хранене. Ето защо ви предлагаме този китайски вариант на диета, базирана на зеленчуковия бульон. О...
Храна или лекарство е пшеничният зародиш? Как ще ми помогне - като имате предвид, че съм с наднормено тегло и с високо кръвно налягане и как да го използвам? В. Ив. oт Р. Науката и практиката н...
Тази болест се характеризира със забавена перисталтика и е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С атони...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...