Продукти: (за 4 порции)
• 300 г краставици
• 300 г дребни тиквички
• 2-3 стръка зелен лук
• 3-4 скилидки чесън
• 3 с.л.зехтин
• 2 с.л. лимонов сок
• копър, маточина
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставичките и тиквичките и ги нарязваме на тънки кръгчета. Добавяме нарязания на пръстенчета зелен лук и ситно нарязаните копър и маточина.
Разбиваме зехтина с лимоновия сок, счукания чесън и 1 щипка сол. Подреждаме зеленчуците в чиния за сервиране и заливаме с приготвения дресинг.
В растителния организъм, освен органичните вещества, каквито са белтъците, мазнините, захарите и др. участват още много други химични елементи под формата на неорганични вещества. Основните химични ел...
Може и да прозвучи смешно, но упражнението, което ви предлагаме, е полезно за всички хора (без страдащите от хемофилия и онкологични заболявания). При това не изисква специално приготовление. Достатъч...
Грейпфрутите дават поразителни резултати, отнемайки 3 кг от теглото за седмица! Но само ако не ядете след 7 часа вечерта. Предварителни условия: • Забранява се употребата на всякакви алкох...
Латинката е обичано цвете в нашите градини, дворове и балкони. Цъфти до появата на студовете, затова цяло лято може да се събират и сушат нейните цветове и листа, а през есента – съзряващите й семена....