Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. овесени ядки
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 к.ч прясно мляко
• 2-3 с.л. олио
• 1 яйце
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на кубчета и ги варим в 1 л подсолена вода.
Задушаваме овесените ядки в олиото и малко вода, след което ги сипваме в супата. Варим още десетина минути, застройваме супата с разбитото в млякото яйце и поръсваме с наситнен магданоз.
Почти няма българска градина, в която да не се отглежда тагетес. В различните краища той е познат като турта или камшица. Това е едно от най-обичаните градински цветя по цял свят. В зависимост от сорт...
Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...
Учените смятат, че именно от старите възглавници ние получаваме гъбички, предизвикващи пърхот. Продължителният период на експлоатация довежда до това, че във възглавницата се заселват колонии от микро...
На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...