Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 моркова
• 1 магданозен корен
• 1 парче целина
• 3 с.л. ориз
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеленчуците, нарязваме ги на ивички и ги варим в 1 л подсолена вода. Щом поомекнат прибавяме попарения и изплакнат ориз и варим до готовност.
Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз.
Тази диета се използва при хипертония, по-рядко при атеросклероза, холецистит и жлъчно-каменна болест, при запек, особено в съчетание със затлъстяване. Построена е на базата на продукти, богати на маг...
Те съдържат много витамини и минерали - това ви е добре известно. Трябва обаче да разберете от кой точно плод се нуждае организмът ви. Три сухи кайсии покриват нашите дневни нужди от витамин А ...
Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...
Почти няма българска градина, в която да не се отглежда тагетес. В различните краища той е познат като турта или камшица. Това е едно от най-обичаните градински цветя по цял свят. В зависимост от сорт...