Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко месо без кост
• 300 г пушено сирене
• 50 г краве масло
• 50 мл червено вино
• 2-3 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки пържоли и леко го начукваме. Поръсваме го с оцета, черен пипер и сол и оставяме да престои 10-15 мин.
Нареждаме пържолките в намаслена тавичка, като между пластовете редим нарязаното на кръгчета сирене. Най-отгоре покриваме със сирене и поръсваме с виното. Печем 1 час в умерено загрята фурна.
Те ни дават енергията, необходима за доброто функциониране на сърцето, мозъка, мускулите... Но от какво точно количество се нуждае човек, това май знаят малцина. Докато спим например, тялото ни изразх...
Избягвайте люти, пушени и осолени храни, сладкиши, ядки и газирани напитки. Каква храна трябва да консумира оперираният, от какво да се пази, нужно ли е дълго време да пази диета? Това с...
В превод от латински карамфил означава “цвете на Зевс” или “божествено цвете”. Това е многогодишно растение с тъничко стъбло и нежни цветове. С лечебна цел се използва тревата, събрана по време на цъф...
Пчелното млечице е биологичноактивен продукт и има най-голяма хранителна стойност от пчелните продукти. От древни времена и сега този продукт се слави с чудодейните си качества. Добиването му е много ...