Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко месо без кост
• 300 г пушено сирене
• 50 г краве масло
• 50 мл червено вино
• 2-3 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки пържоли и леко го начукваме. Поръсваме го с оцета, черен пипер и сол и оставяме да престои 10-15 мин.
Нареждаме пържолките в намаслена тавичка, като между пластовете редим нарязаното на кръгчета сирене. Най-отгоре покриваме със сирене и поръсваме с виното. Печем 1 час в умерено загрята фурна.
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...
Кокичето има силно лечебно действие и затова намира приложение в лечението на редица болести. То засилва слюноотделянето и потоотделянето, стеснява зениците. Прилага се при парези от различен характ...
Резки промени в хормоналното ниво, безумни хранителни навици, нездравословен начин на живот - в зависимост от тях ние сваляме по различен начин излишните килограми. От не по-малко значение за вталяван...
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...