Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи ябълки
• 1 по-малка глава червено цвекло
• 1 глава лук
• 2 стерилизирани краставички
• 100 г шунка
• 150 г майонеза
• 3 с.л. водка
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• 8 листа зелена салата
• 100 г бита сметана
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги разрязваме на половинки. Отстраняваме семките и ги издълбаваме, като издълбаната вътрешност нарязваме на кубчета. Сваряваме цвеклото, изчакваме да изстине в отварата, обелваме го и го нарязваме на кубчета. Шунката и краставичките също нарязваме на кубчета.
Смесваме всички нарязани продукти, прибавяме водката, горчицата и лимоновия сок, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Напълваме ябълките с така приготвената смес и ги подреждаме върху листата от салата. Украсяваме с бита сметана и стръкчета магданоз.
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...
Грипът засяга основно дихателната система, но много често болестта предизвиква и стомашно-чревни проблеми. Стомашните прояви в най-леките случаи се състоят в загуба на апетит, а в други (случаи) се ра...
Мазнини се консумират преди обяд, въглехидрати - вечер, зъбите се мият често, спи се на студено... Тези малко странни, но полезни навици, съчетани помежду си, гарантират, че ще можете да стопите повеч...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...