Диетични рецепти » Манастирски гювеч с агнешко месо

 Манастирски гювеч с агнешко месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 чушки
• 3-4 домата
• 10-12 маслини
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните на филийки лук и гъби. Посоляваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, и варим на умерен огън, докато месото и гъбите омекнат. Прибавяме ориза, разбъркваме и държим на огъня, докато оризът набъбне.

Прехвърляме ястието в тавичка и прибавяме маслините, на които сме махнали костилките, и чушките, нарязани и задушени в малко олио. Сипваме нарязаните на парченца домати, разбъркваме и печем в умерена фурна. Накрая поръсваме гювеча с наситнен магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

КОЛЕДНА ТРАПЕЗА

Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...

Добри думи за лука

Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...

Вълшебното мумийо

От дълбока древност приписвали на мумийото вълшебни свойства. В Индия са лекували с него бронхит, камъни в пикочния мехур, воднянка, лишей и екзема. В Бирма са наричали мумийото час-тум (кръв от плани...

За да избегнеш пърхота, сменяй възглавницата на 2-3 месеца

Учените смятат, че именно от старите възглавници ние получаваме гъбички, предизвикващи пърхот. Продължителният период на експлоатация довежда до това, че във възглавницата се заселват колонии от микро...

Начало