Продукти: (за 5-6 порции)
• 750 г ябълки
• 1 голяма салата
• 1 с.л. настъргано синьо сирене
• 150 г кашкавал
• 1 твърдо сварено яйце
• 3 с.л. смлян розмарин
• 6 с.л. олио
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 връзка зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки резенчета. Покриваме дъното на салатиерата с няколко листа от салатата и отгоре разпределяме ябълковите резенчета. Поръсваме с едро настъргания кашкавал, розмарина и накъсаните листа на салатата.
Приготвяме дресинг от олиото, оцета, сиренето, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата непосредствено преди сервиране и поръсваме с настърганото яйце и ситно нарязания лук.
Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...
Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...
Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...
Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...