Продукти:
• 3 яйца
• 100 г нишесте
• 1 л прясно мляко
• 1 непълна ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. пудра захар
За соса:
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. какао
• 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на кашица заедно с нишестето и 150 мл студена вода. Загряваме млякото с кристалната захар, след което изсипваме 1 ч.ч. от него към яйчната кашичка, за да я позатоплим. После изсипваме кашицата в млякото и бъркаме на слаб огън, докато кремът заври, след което го отстраняваме от огъня.
Разбиваме белтъците заедно с пудрата захар на твърд сняг и внимателно изсипваме при тях горещия крем, като отначало разбиваме силно, а след това – по-леко. Изсипваме приготвения крем в чаши или купички, изплакнати със студена вода.
Възваряваме млякото за соса заедно със захарта. Когато заври, прибавяме брашното и какаото, размити в 1 к.ч. хладка вода. Бъркаме соса със тел, докато заври, след което го отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато изстине напълно.
Обръщаме в плитки чинии ваниления крем, а наоколо като венец разливаме какаовия сос.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...