Продукти:
• 500 г телешка кайма
• 3-4 глави лук
• 1 китка магданоз
• 3-4 домата
• 50-60 г краве масло
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесвате каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, смления черен пипер и кимиона. Посолявате и оформяте кюфтетата.
Подреждате ги в тава, намазвате ги с маслото и отгоре заливате с настърганите домати. Печете във фурна около 40 минути.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...