Продукти:
• 1,5 кг дюли
• 1 кг захар
• 1 к.л. лимонтузу
• 500 г бадеми
Начин на приготвяне:
Обелваме дюлите и ги настъргваме.
Приготвяме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Прибавяме дюлите и обелените бадеми. Варим на умерен огън до необходимата гъстота. Слагаме лимонтузуто 5 мин преди да свалим от огъня.
Насипваме сладкото в сухи буркани.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...