Кулинарни рецепти » Крем карамел

 Крем карамел

Продукти:

• 8-10 яйца
• 500 г захар
• 1 л прясно мляко

Начин на приготвяне:

В сух тиган загряваме 150 г захар до образуването на карамел. Разливаме готовия карамел, докато е още топъл в намаслени метални формички.

Разбиваме яйцата с останалата захар и постепенно прибавяме топлото мляко. Наливаме сместа във формичките и ги нареждаме в тавичка.

Наливаме вода до средата на формичките и печем в слаба фурна, като внимаваме водата да не кипне.

Оставяме готовия крем да се охлади във формичките, след което го обръщаме в чинийките за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало