Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешки дроб
• 50 г олио
• сол
За соса:
• 50 г краве масло
• 1 малка глава лук
• 1 връзка магданоз
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме ципата от черния дроб, нарязваме го на 4 парчета и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.
Приготвяме соса, като слагаме маслото, черния пипер, солта и ситно нарязаните магданоз и лук в порцеланов съд и затопляме на котлона, без да варим. Прибавяме лимоновия сок.
Разпределяме изпържения дроб в затоплени чинии, посоляваме и заливаме със соса.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...