Продукти:
• 75 г брашно
• 50 г нишесте
• 5 яйца
• 1 щипка сол
• 75 г кристална захар
• 420 мл прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. ванилена захар
• настъргана кора на 1 лимон
• 300 г пълномаслена извара
• 50 г стафиди
• 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесваме брашното, нишестето, 1 яйце, 1 щипка сол, 1 ч.л. захар, 50 мл вода и 300 мл мляко. Оставяме сместа за 30 минути и след това изпържваме 8 палачинки.
Отделяме белтъците от жълтъците на 2 яйца. Разбиваме на пяна жълтъците с маслото, 50 г захар, ванилената захар, сол и лимонената кора. Прибавяме към сместа първо изварата и стафидите, а след това разбитите на сняг белтъци.
С получения крем намазваме палачинките, загъваме ги на рула и ги слагаме в намаслена форма за печене. Останалите яйца и мляко разбиваме с 20 г захар и заливаме палачинките.
Печем 35 минути при 200 градуса. Поръсваме с пудрата захар и ги сервираме топли.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...