Продукти:
• 4 домата
• 750 мл прясно мляко
• 1 яйце
• брашно
• сол
• олио
• магданоз
• сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на половинки доматите и ги пущаме във вряща вода. Попарваме 1-2 мин, изваждаме ги и претриваме през цедка.
Към доматения сок прибавяме млякото, яйцето и брашно за получаване на гъсто течно тесто.
Изпържваме палачинки в малък тиган. Поднасяме ги прегънати на две и поръсени с настъргано сирене и магданоз.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...