Продукти: (за 4 порции)
4 малки скумрии
3-4 с.л. олио
200 г заквасена сметана
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
сокът от половин лимон
сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме главите и перките на рибите, почистваме ги и ги осоляваме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом станат прозрачни, поръсваме червения пипер, капваме малко лимонов сок, слагаме скумриите, захлупваме и задушаваме до омекване.
Накрая сипваме сметаната и готвим още 5-6 мин.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...