Кулинарни рецепти » Джулеп Мараскин

 Джулеп Мараскин

Продукти: (за 6 чаши)

• 300 мл “Мараскин”
• 18 листенца мента
• 3 с.л. захар
• 600 мл шампанско
• 6 вишнички от ликьор

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме 12 листенца мента със захарта, заливаме с ликьора и ги оставяме 3 часа в хладилник.

Прецеждаме, наливаме в чашите и разреждаме със шампанското. Украсяваме с вишничките и останалите листенца мента.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало