Кулинарни рецепти » Боле с ягоди

 Боле с ягоди

Продукти:

• 500 г ягоди
• 500 г захар
• 2 л бяло вино
• 2 бутилки газирана вода /или 1 бутилка шампанско/

Начин на приготвяне:

Измиваме ягодите, отцеждаме ги и ги поръсваме със захарта. Напръскваме ги с 1 к.ч. вода и оставяме да престоят 2-3 часа в хладилник.

След това наливаме виното и изстудяваме още 1-2 часа. Накрая добавяме газираната вода /или шампанското/ и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало