Кулинарни рецепти » Боле с червено вино

 Боле с червено вино

Продукти:

• 2 бутилки червено вино
• кората от 1 лимон и 1 портокал
• 1 пръчица канела
• 4-5 карамфилчета
• 500 г захар
• 2 бутилки газирана вода

Начин на приготвяне:

Изсипваме виното в дълбок съд и прибавяме ситно настърганите цитрусови кори, захарта и подправките. Разбъркваме, захлупваме и оставяме сместа да престои 2-3 часа на студено, като често разбъркваме, за да се разтопи захарта.

След това прецеждаме и продължаваме да изстудяваме. Непосредствено преди поднасяне наливаме газираната вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало