Продукти:
• 250 мл червено вино
• 1 бутилка шампанско
• 1 сладък пъпеш
• половин диня
Начин на приготвяне:
Почистваме динята и пъпеша и с малка лъжичка изваждаме плодовата им част така, че да се образуват малки топчета. Слагаме топчетата в съд за боле и заливаме с червеното вино. Похлупваме и оставяме на студено за 1 час.
Преди сервиране прибавяме изстуденото шампанско и поднасяме в стъклени чаши. Украсяваме с топчици плод, набодени на пластмасови пръчици.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...