Продукти:
• 500 мл газирана вода
• 500 мл сладко червено вино
• 100 мл черешов /ягодов, малинов/ сироп
• 100 мл лимонов сок
• 100 г глюкоза
• 1 с.л. гренадин
• 1 мандарина
• 1 малък портокал
• 4 резена розов грейпфрут
• 1 ч.ч. дребни плодове без костилки /малини, горски ягоди, касис, боровинки/
• кокосови стърготини
• мента, лед
Начин на приготвяне:
Измиваме добре малината и портокала. Обелваме ги и ги нарязваме на кубченца заедно с грейпфрута. Заливаме с прясно отцедения лимонов сок. Оставяме цитрусите да престоят 30 мин на хладно.
Приготвяме смес от останалите продукти без плодчетата. С помощта на миксер разбиваме тази смес на пяна.
Навлажняваме стените на чашите за сервиране, потапяме ръбчетата им в кокосови стърготини и ги оставяме да изсъхнат. След това разпределяме цитрусовата смес по чашите и заливаме с приготвената пяна. Прибавяме кубчета лед и охладените във фризера дребни плодчета. Украсяваме с листенца от мента и поднасяме.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...