Продукти:
• 4 портокала
• 3 лимона
• 500 г захар
• 125 мл водка
• 3 бутилки доброкачествено бяло вино
• 2 с.л. коняк
Начин на приготвяне:
Измиваме добре плодовете, нарязваме ги на парчета и ги варим със захарта. Прецеждаме сместа и я прекарваме през сито.
Полученото смесваме с виното и коняка и пак прецеждаме през марля. Охлаждаме и поднасяме със сода, като украсяваме чашите с резенчета портокал.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...