Продукти: (за 6-8 чаши)
• 1 кг малини
• 4 с.л. захар
• 100 мл ром
Начин на приготвяне:
Поръсваме със захар измитите и почистени плодове и ги слагаме в стъклен съд да престоят 4 - 5 часа в хладилника.
Отливаме отделения сок и разпределяме в чаши. Прибавяме по 10-15 мл ром и доливаме с вода. Пускаме няколко кубчета лед.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...