Продукти:
• 300 г захар на бучки
• 1,5 л бяло вино
• 3 портокала
• 50 мл ром
• сокът от 2 портокала
• оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Настъргваме корите на портокалите, а вътрешността им нарязваме на малки кубчета. Прибавяме захарта и виното, като предварително затопляме виното, за да се разтвори по-лесно захарта. Сипваме рома и сладкарската боя и изстудяваме 4-5 часа.
Непосредствено преди поднасянето на болето добавяме портокаловия сок.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...