Продукти:
• 300 г захар на бучки
• 1,5 л бяло вино
• 3 портокала
• 50 мл ром
• сокът от 2 портокала
• оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Настъргваме корите на портокалите, а вътрешността им нарязваме на малки кубчета. Прибавяме захарта и виното, като предварително затопляме виното, за да се разтвори по-лесно захарта. Сипваме рома и сладкарската боя и изстудяваме 4-5 часа.
Непосредствено преди поднасянето на болето добавяме портокаловия сок.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...