Продукти: (за 4-5 порции)
· 260 г седани
· 1 бяла капия
· 1 червена капия
· 1 зелена капия
· 400 г домати
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 4 с.л. настърган пармезан
· магданоз, черен пипер
· захар, сол
Начин на приготвяне:
Бланшираме доматите и чушките 2 мин във вряща подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Лука и чесъна нарязваме на ситно.
Загряваме мазнината и пържим до златисто лука. Прибавяме чушките и чесъна и пържим на тих огън още 10 мин. Прибавяме доматите и готвим, докато водата почти изври. Подправяме със сол, черен пипер и малко захар, за да убием възкиселия вкус на доматите. Малко преди да свалим соса от котлона поръсваме с наситнен магданоза.
Кипваме 2 л подсолена вода и сваряваме пастата. Отцеждаме и я прехвърляме в голяма затоплена чиния. Правим в средата дупка и изсипваме зеленчуковата смес. Поръсваме с настъргания пармезан и веднага сервираме.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...