Продукти:
• 2 кг вишни
• 2 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Изчистените от костилките здрави и добре узрели вишни намачкваме с ръка и ги оставяме да престоят 1 нощ. Прецеждаме през двоен тензух и към сока прибавяме захарта и водата.
Варим сиропа на умерен котлон до нужната гъстота и към края прибавяме лимонената киселина, размита в малко топла вода. Наливаме го горещ в сухи бутилки, които запушваме добре.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...