Продукти:
• 2 кг касис
• 2 кг захар
Начин на приготвяне:
Насипваме зърната на касиса заедно със захарта в буркан така, че да запълнят 2/3 от вместимостта му. Захлупваме и държим на хладно.
Щом зърната потънат в сок, отделяме го в тъмни бутилки. След това прибавяме 1 ч.ч. захар към плодовете. Отново оставяме на тъмно и хладно, докато се отдели ново количество сок.
Правим така още 2-3 пъти. След четвъртия път наливаме малко вода и затваряме в бутилки.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...