Продукти: (за 6 порции)
• 3 плода от манго
• 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
• 1 с.л. портокалов ликьор
• белтъците на 2 големи яйца
• 2 с.л. захар
• 250 г сметана
Начин на приготвяне:
Обелваме плодовете, нарязваме ги на парченца и ги пасираме с миксер на пюре. Прибавяме лимоновия сок и портокаловия ликьор. Разбиваме белтъците с 1 с.л. вряла вода на твърд сняг, като по малко прибавяме захарта.
Разбиваме сметаната на пухкава маса. Лъжица по лъжица прибавяме в нея половината от белтъчната смес. Разбъркваме. Прибавяме лъжица по лъжица и плодовото пюре. Накрая слагаме остатъка от белтъците. Разпределяме муса в десертни купички, които охлаждаме в хладилник поне 30 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...