Продукти:
• 1 кг смокини
• 1 кг захар
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Обелваме внимателно плодовете, така че да не се разкъсат. Наръсваме със захарта и оставяме да престоят 30 мин. Добавяме водата и варим на силен котлон, като потупваме с опакото на лъжицата, за да не изкипи сладкото. От време на време обираме пяната.
Намаляме котлона и продължаваме да варим до пълна готовност. Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме разреденото в малко вода лимонтузу. Наливаме сладкото в затоплени буркани, но не го затваряме веднага. По желание може да стелиризираме 5 мин.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...