Продукти за 4 порции:
• 1 кг малини
• 1 к.ч. пудра захар
• бадеми за украса
За заливката:
• 3 белтъка
• 3-4 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Слагаме малините в дълбока купа, поръсваме със захарта и оставяме да престоят 2-3 часа. Разстиламе ги в малка тавичка и покриваме с белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със захарта.
Украсяваме отгоре с нарязаните на иглички бадеми и запичаме в умерена фурна, докато белтъците леко порозовеят.
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...
Количество холестерол в 100 г продукт Плодове и зеленчуци 0 Безсолен бял хляб 1 мг Растителни масла 1 мг Обезмаслено прясно и кисело мляко 2 мг Оризови макарони 2 мг Прясно мл...
Приготвяни no безброй начини още от древността, философски символ на зачатието, на началото и края, яйцата са едни от най-често консумираните продукти на планетата. Нещо повече, въпреки някои опити да...
При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...