Продукти:
• 500 г мека извара
• 4 с.л. захар
• 1 с.л. вишнев ликьор
• 250 г пресни вишни
• 16 бишкоти
• 2 с.л. какао
• 3-4 капки ванилова есенция
• пресни вишни за украса
Начин на приготвяне:
Смесваме изварата със захарта, ваниловата есенция и ликьора и разбиваме на пухкав крем. /Ако е необходимо, добавяме малко прясно мляко./
Разпределяме бишкотите в широки стъклени чаши и разстиламе върху тях на последователни пластове обезкостените вишни и крема. Завършваме с крем.
Оставяме десерта за няколко часа в хладилник. Преди поднасяне поръсваме обилно с какао и украсяваме с цели вишни.
Съществуват множество широко разпространени твърдения, които много от нас са склонни да приемат безрезервно. Как обаче показват фактите: Вярно ли е, че трябва да се яде често и по малко? М...
Никой не иска и да знае мнението ви по жизненоважни въпроси. В същото време баналните разсъждения на невзрачната колежка се посрещат с интерес. Явно се налага да придадете на аргументите си повече убе...
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...
От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...