Диетични рецепти » Оризова салата със зелен фасул и кълнове

 Оризова салата със зелен фасул и кълнове

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г ориз
• 150 г тънък млад зелен фасул
• 2 стръка пресен лук
• 60 г соеви кълнове

За заливката:

• 2 с.л. ябълков оцет
• 1 с.л. соево олио
• 2 с.л. сусамово масло
• 4 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула, нарязваме го на парченца и попарваме във вряща вода, докато поомекне. Отцеждаме, изплакваме със студена вода и го разпределяме в чиниите за сервиране.

Бланшираме соевите кълнове във вряща вода, отцеждаме и ги нарязваме на ситно.

Сваряваме ориза вподсолена вода, отцеждаме и го разпределяме върху фасула. Заливаме със сос, приготвен от оцета, соевия сос, соевото и сусамовото олио.

Поръсваме с нарязаните соеви кълнове и ситно нарязания лук и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вълшебната дюля

Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...

Какво да ядем след...

...изпит За да се възстановим от интелектуалното усилие и от напрежението, необходими са ни витамини от група В и мастни киселини, които изграждат нервните клетки. * Отдайте предпочитанията си ...

Десет храни, за да останете млади

1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите. 2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания. 3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3"...

Вредните храни

Всичко, което заплашва нашето здраве, красота, добро разположение на духа и психическо равновесие, е бяло, жълто, черно, сладко, мазно, свръхкалорично. И ужасно вкусно! Знаем го добре, но въпреки непр...

Начало