Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 150 г киселец
• 1 стрък праз
• 200 г пресни печурки
• 50 г ориз
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. олио
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака, киселеца и праза ги заливаме с 5-6 ч.ч. вряща вода. Прибавяме ориза и варим на умерен огън. Нарязваме гъбите на филийки, задушаваме ги в олиото и малко вода и ги прибавяме към омекналите зеленчуци. Посоляваме и доваряваме супата.
Запържваме брашното и червения пипер в сгорещеното олио и сипваме запръжката в тенджерата. Накрая смесваме разбитото яйце с малко бульон и добавяме застройката към супата.
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Приготвяни no безброй начини още от древността, философски символ на зачатието, на началото и края, яйцата са едни от най-често консумираните продукти на планетата. Нещо повече, въпреки някои опити да...
Учените смятат, че именно от старите възглавници ние получаваме гъбички, предизвикващи пърхот. Продължителният период на експлоатация довежда до това, че във възглавницата се заселват колонии от микро...
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...