Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава червено цвекло
• 1 малка ряпа
• 1 по-голямо парче целина
• 2-3 моркова
• 1 стрък праз /бялата част/
• 2 с.л. нарязани черни маслини
• 1 малка ябълка
• 2 с.л. белени слънчогледови семки
• сокът от 2 лимона
• 3 с.л. зехтин
• 1 к.л. смлян кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме ряпата, целината, цвеклото и морковите и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме маслините и нарязания на кръгчета праз.
Обелваме ябълките, нарязваме ги на кубчета и ги поръсваме с 1 с.л. лимонов сок. Прибавяме ги към зеленчуците, подправяме с кориандър и сол и разбъркваме.
Заливаме със зехтина и останалия лимонов сок, поръсваме с опечените слънчогледови семки и поднасяме веднага.
Храна или лекарство е пшеничният зародиш? Как ще ми помогне - като имате предвид, че съм с наднормено тегло и с високо кръвно налягане и как да го използвам? В. Ив. oт Р. Науката и практиката н...
От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И вс...
Учените смятат, че именно от старите възглавници ние получаваме гъбички, предизвикващи пърхот. Продължителният период на експлоатация довежда до това, че във възглавницата се заселват колонии от микро...
Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...