Продукти: (за 4 порции)
• 800 г картофи
• 300 г шунка
• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Прекарваме шунката през месомелачка.
В намаслена и поръсена с галета тавичка нареждаме последователни пластове от картофи и шунка, като завършваме с пласт картофи.
Разбиваме яйцата с млякото, посоляваме и заливаме мусаката с яйчната смес. Запичаме в гореща фурна.
Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...
Научно е доказано, че сокът от нар запазва всички лечебни вещества на плода и затова е много полезен. Всъщност на кого и на какво той помага? Например, лекарите го препоръчват за лечение на анемия, ат...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...
В тях се съдържа отровното вещество соланин. Ако някой има лошия късмет да консумира такива картофи, много скоро след това ще почувства гадене, ще му се иска да повръща, ще получи парене в гърлото, из...