Кулинарни рецепти » Кашкавалена супа

 Кашкавалена супа

Продукти:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 1 морков
• 200 г кашкавал
• 50 г масло
• магданоз
• керевиз
• вегата
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме в подсолена вода лука, моркова и керевиза. Изваждаме ги и още топли ги пасираме с млякото, половината магданоз и маслото. Полученото пюре връщаме в бульона и слагаме отново да заври.

След това прибавяме настъргания кашкавал и варим докато се разтопи. Поръсваме супата с нарязан магданоз и поднасяме поръсена с черен пипер.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало